Sigurnosni cilindri za protuprovalna vrata

 

 
Protuprovalna vrata su dobra koliko i njihova najslabija točka, a to su:

  • brava
  • cilindar

 

TITAN SAVJETUJE!

soo
U protuprovalna vrata obavezno ugradite cilindar s funkcijom obostranog otključavanja (TITAN N+G funkcija, DOM T-funkcija).
Ova funkcija služi za slučaj da netko ostavi ključ s unutarnje strane vrata da se s vanjske strane može otključati s original ključem iako je ključ u cilindru.

 
Da bi Vaša protuprovalna vrata bila sigurna i dugotrajno upotrebljiva potrebno je izabrati kvalitetnu bravu i sigurnosni cilindar.
 
Sigurnosni cilindri za protuprovalna vrata su specifičnih dimenzija i naručuju se prema konkretnoj potrebi korisnika.
 
Obično su ukupne dužine sigurnosnih cilindara od 70 do 100 mm (ovisno o debljni vrata), a pojavljuju se u 3 izvedbe ovisno o konstrukcijskim karatkeristikama protuprovalnih vrata:

Klasični sigurnosni cilindar

klasičan sigurnosni cilindar (npr. 35 x 65 mm)
Sigurnosni cilindar s gumbom

sigurnosni cilindar s gumbom (npr. 35 x 65 mm)
Sigurnosni cilindar s produžetkom

sigurnosni cilindar s produžetkom (30 x 30 mm + šipka) za originalni gumb protuprovalnih vrata

 

TITAN SAVJETUJE!

Točne dimenzije sigurnosnog cilindričnog uloška za protuprovalna vrata mogu točno izmjeriti samo profesionalci pa se obratite samo stručnim osobama. Preporučujemo da se prije kupovine protuprovalnih vrata raspitate o servisu (za brave, cilindre, izradu dodatnih ili zamjenskih ključeva itd.).

 
Kod većine protuprovalnih vrata uvezenih iz Italije (ili uvezenih u djelovima pa sklapanih u Hrvatskoj) potrebni su cilindri s ključevima koji imaju produženi “vrat” (dio između dijela koji ulazi u cilindar i dijela za koji držimo ključ).
 
Takve modele sigurnosnih cilindara možete pronaći u ponudi sigurnosnih cilndara TITAN i DOM.
 
Ukoliko posjedujete protuprovalna vrata i nemate (veliki) sefovski ključ (nego klasičan ključ) znači da u svojim protuprovalnim vratima imate bravu s ugrađenim cilindrom. U tom slučaju cilindar koji se već nalazi u vratima lako možete zamjeniti za kvalitetniji cilindar TITAN ili DOM radi veće pouzdanosti u uporabi i sigurnosti od moguće provale.
 

Klasičan ključ

klasičan ključ
Sefovski ključ

sefovski ključ

 
Kod protuprovalnih vrata sa sefovskom bravom i velikim ključem potrebno je zamijeniti bravu da biste mogli ugraditi sigurnosni cilindrični uložak.
 
Ukoliko želite sistem zaključavanja, TITAN Vam može uklopiti i Vaša protuprovalna vrata tako da ih otvarate jedinstvenim ključem kao i sve druge ulaze/prostore u Vašim nekretninama gdje su cilindri!
 
Kod kupovine protuprovalnih vrata početna razina sigurnosnih cilindara obično je niža pa slobodno zatražite nadogradnju upotrebom TITAN ili DOM sigurnosnih cilindara pri samoj kupnji vrata ili naknadno kod Titanovih ovlaštenih partnera.
 
Osim mehaničkih sigurnosnih cilindara na protuprovalna vrata možete ugraditi i DOM ENIQ® Pro Mifare elektronički cilindar s najvišom razinom sigurnosti koji uz to možete koristiti i kao kontrolu i registraciju pristupa.